Vinkkejä PortAventuraan

PortAventura9

Nimensä mukaisesti PortAventura on portti seikkailuun. Me seikkailimme kyseisessä huvipuistossa kolme päivää ja yövyimme kaksi yötä ja vaikka huvipuistossa taisi jonkinverran ollakin suomalaisia, niin luulen, ettei se ole niin tunnettu Suomessa kuin esimerkiksi Disneyland. Ajattelinkin kirjoitella ylös muutamia omakohtaisia kokemuksia huvipuistoon liittyen, josko niistä olisi hyötyä muillekin puistossa vieraileville. Puisto on nimittäin valtavan suuri, yksi Euroopan suurimmista huvipuistoista, joten käynti kannattaa suunnitella huolella, jotta saa siitä kaiken irti.

Lippujen ostaminen

Lippujen ostaminen onnistui erittäin helposti PortAventuran kotisivujen kautta. Varatessani huvipuisto-hotellipaketin kortilta veloitettiin ensin ainoastaan varausmaksu ja loppuosan maksoin hotellin vastaanotossa saatuamme avainkortit, joilla pääsi sekä sisään hotellihuoneeseen että huvipuistoon. Erittäin näppärää! Kannattaa muuten seurata huvipuiston hyviä tarjouksia, joita löytyy, varsinkin jos on mahdollisuus matkustaa sesonkiajan ulkopuolella.

Miten PortAventuraan pääsee?

Me koimme yksinkertaisimmaksi reitiksi lentää ensin Barcelonaan ja jatkaa Barcelonan kentältä matkaa Planan bussilla. Yhdensuuntainen matka maksoi meidän perheeltä arkipäivänä bussipysäkiltä ostettuna 75 euroa. Nuorimmaisesta lapsesta ei mennyt maksua eli hinta oli viideltä ihmiseltä. Bussi oli erittäin viihtyisä ja se vei meidät suoraan hotellille. Huvipuisto sijaitsee Tarragonassa ja matka kesti lentokentältä reilun tunnin. Matkustimme pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa ja aikataulut osuivat niin hyvin yksiin, että pääsimme jatkamaan matkaa suoraan kentältä bussilla. En tiedä, oliko Suomesta laskeutunut kone samoihin aikoihin, mutta vieressämme bussissa istui suomalainen perhe.

Yöpyminen PortAventurassa

Yövyimme PortAventuran omassa välimerellisessä PortAventura-nimisessä hotellissa, joka osoittautui loistovalinnaksi. Se nimittäin sijaitsi aivan hotellin pääsisäänkäynnin vieressä, jolloin hotellilla oli helppo käydä välillä lepäämässä. Osa muista huvipuiston hotelleista vaikutti sijaitsevan kauempana itse huvipuistosta.  Hotellihuoneeseen pääsee ensimmäisenä vierailupäivänä vasta kello 15, mutta huvipuistoon pääsee kyllä heti sen auettua. Ainakin PortAventura-hotellissa matkatavarat voi jättää veloituksetta säilöön siksi aikaa kunnes huone on valmis. Yllätykseksemme säilöön jätetyt matkatavaramme oli viety jo valmiiksi huoneeseen, kun tulimme itse iltapäivällä hotellihuoneelle ensimmäistä kertaa. Viimeisenä päivänä huone piti luovuttaa kello 11 mennessä, mutta jälleen matkatavarat pystyi jättämään maksutta hotellille säilytykseen huvipuistoilun ajaksi. Sanoisin, että yksi päivä on tässä huvipuistossa mielestäni liian lyhyt aika eli aikaa kannattaa varata vähintään pari päivää.

PortAventura6

Sijainnin lisäksi oli tosi mukavaa, että tästä hotellista löytyi huone, johon mahduimme koko perheenä. Olen nimittäin huomannut, että monessa hotellissa yhteen huoneeseen mahtuu maksimissaan viisi henkilöä, jolloin me joutuisimme ottamaan kaksi huonetta, mikä tulee usein melkoisen kalliiksi. Itse myös pidän siitä, että olemme kaikki yhdessä. Disneylandissa esimerkiksi vaihtoehtona olisi ollut joko kaksi hotellihuonetta tai mökkimajoitus, josta ei olisi ollut kuljetusta huvipuistoon. PortAventura saa siis pisteet suurperheiden huomioimisesta! Huone oli siisti ja aivan riittävän tilava kuudelle.

PortAventura8
PortAventura7

PortAventura5

Hotellin aamupalaa ehdinkin jo kehaista, mutta voiko sitä kehua liikaa? Monen lapsen äitinä nautin siitä, kun kerrankin joku muu on huolehtinut ruokien valmistamisesta ja pöytien siivoamisesta! Tässäkin PortAventura onnistui mielestäni Disneylandia paremmin. Tarjolla oli jopa ruisleipää ja mieluista syötävää löytyi koko perheelle!

DSC05829

 

Ruokailu

Aamupala oli niin runsas, että jaksoimme sen voimin pitkälle iltapäivään. Itse huvipuiston ruoka ei ollut mielestäni aivan niin maukasta kuin hotellin aamupala ja se oli myös aikalailla ylihinnoiteltua, varsinkin kun huomasimme myöhemmin, kuinka edullista ruoka Espanjassa on. Ruuan taso myös vaihteli ravintolasta toiseen vähän turhan paljon. Toisaalta lämpimänä päivänä juomista taisi kulua päivän aikana enemmän kuin ruokaa. Jääjuomia saa muuten ostettua joistakin paikoista uudelleentäytettäviin pitkiin pillipulloihin ja uudelleentäytettäessä juoman hinta on tavallista edullisempi. Samalla vältetään turhien jätteiden syntyminen ja lapsille jäi kivat pullot vielä muistoksikin – näihin pulloihin kelpaa ottaa juomista mukaan vaikkapa rannalle täällä Algeriassa!

Jonot

Jonoja puistossa toki oli, olimmehan siellä heinäkuussa. Jälleen suosittelen mahdollisuuksien mukaan matkustamista paikan päälle sesongin ulkopuolella. Puistossa on mahdollista ostaa erilaisia  Express Passeja, joilla pääsee jonojen ohi, mutta pidin näitä passeja turhan kalliina. Me ratkaisimme asian siten, että teinit menivät suoraan aamulla siihen suosittuun vuoristorataan, jossa myöhemmin oli pitkä jono. Huomasimme myös, että illan alkaessa hämärtyä jonot lyhenivät, jolloin oli taas mahdollista päästä niihin suosituimpiinkin laitteisiin ilman hurjan pitkää jonotusta. Ajoitimme myös vierailut erilaisissa näytöksissä siihen ajankohtaan, jonka arvelimme olevan kaikista hankalinta laitteiden jonojen osalta.

PortAventura3

PortAventura

 

Näytökset

Puistossa on toinen toistaan upeampia näytöksiä ja niiden esitysaikatauluihin kannattaa tutustua etukäteen. Näissäkin kannattaa muuten olla ajoissa paikalla, koska huomasin ainakin yhden näytöksen kohdalla ”Täyteen buukattu” -kyltin ohi kävellessämme. Suurin osa näytöksistä sisältyi pääsylipun hintaan. Valitsimme tällä kertaa

SésamoAventura Talent Show:n, jossa olin kahdestaan nuorimman pojan kanssa ja vaikka Seesamtie ei aivan pojan lempisarjoja olekaan, niin näytös oli 3-vuotiaasta mukava

PortAventura10

PortAventura1

Aves del Paraíso -lintushown, joka oli erittäin mielenkiintoinen, mutta herätti myös hieman ristiriitaisia tunteita (aion kirjoittaa tästä myöhemmin lisää…)

DSC05797

Ice Age: The 4-D Experiencen, jossa teinit kävivät jopa kaksi kertaa ja joka oli minustakin tosi hauska ja jonne jo pelkästään jonottaminen oli elämys – hieman tosin pelkäsin, oliko kyyti liiankin jännittävä 3-vuotiaalle, mutta poika ratkaisi itse tilanteen siten, että otti elokuvan loppuvaiheessa 3D-lasit pois silmiltä, jolloin elokuva ei ollut enää niin pelottava

DSC05812

Bubblebou-saippuakuplashown, joka oli aivan upea ja samalla myös hauska sekä

DSC05771

Bang Bang West -lännenshown, joka oli upea esimerkki siitä, että vaikkei englanti välttämättä espanjalaisilta aina luonnistukaan, niin kommunikointi onnistuu tästä huolimatta. Esitys oli siis pääasiassa espanjankielinen, mutta kenellekään ei jäänyt epäselväksi mistä siinä oli kyse. Esitys oli hauska, vaikkei se ollutkaan sellainen perinteinen lännenshow, jota olin etukäteen odottanut.

DSC05768

DSC05767

DSC05764

Illat huipentuivat FiestAventura-näytökseen, jossa oli ilotulituksia, lohikäärme ja vaikka mitä muuta. Kerrassaan upea päätös kivalle päivälle! Näytös ei lainkaan aukea tästä kuvasta, vaan se oli sellainen, joka täytyy kokea itse paikan päällä.

PortAventura2

 

Ostokset

Olin aika ilahtunut huomatessani, että huvipuistosta sai ostaa Desigualin tuotteita – minä ja tyttö kun tykätään tosi paljon Desigualin laukuista. Yhden laukun ostin itselleni tuliaisiksi. Muutenkin huomasin myöhemmin, että Desigualin laukut olivat Espanjassa hyvin edustettuina – jopa oppaallamme Alhambrassa roikkui sellainen olkapäällä. Algeriastakin löytyy Desigualin liike, mutta koska täällä usein tuontituotteet ovat kalliita, päätin odottaa laukkuostoksia Espanjan matkaan asti ja se kannatti, koska huvipuiston liikkeessä sattui olemaan vieläpä hyvät alennukset. Suomessa olen aikaisemmin ostanut Desigualia verkkokaupoista. Erinomainen blogikirjoitus Desigualin ihanuudesta löytyy muuten täältä!

Seesamtien hahmot olivat puistossa esillä erityisesti aivan pienimmille suunnatussa Sèsamoaventura-maassa ja kaupoista sai tähän sarjaan liittyviä tuotteita runsain mitoin. Tästä huolimatta huvipuisto ei tuntunut lainkaan niin kaupalliselta ja hahmojen pohjalle rakennetulta kuin vaikkapa Disneyland, johon olen nyt jo monessakin kohdassa sortunut PortAventuraa vertaamaaan.

Monissa laitteissa kesken pyörityksen otettiin valokuvia, joita sai ostaa laitteiden päädyssä olleista myyntipisteistä. Nämä kuvat ovat varmasti kivoja matkamuistoja, vaikka me tyydyimmekin ikuistamaan kivoja hetkiä ainoastaan omalla kameralla ja kännyköillä. Huvipuistossa on myös palvelu, jonka avulla huvipuistossa tehdyt ostokset kerätään tiettyyn paikkaan, jolloin niitä ei tarvitse raahata mukana huvipuistokäynnin aikana. En itse tätä palvelua kokeillut, mutta se kuulosti näppärältä ainakin siinä tapauksessa että ostoksia on tullut tehtyä runsaasti.

 

Yleisiä vinkkejä

Huvipuistosta löytyy kuusi erilaista maata: Mediterrania, Polynesia, China, Mèxico, SèsamoAventura ja Far West. Tässä suhteessa puisto muistutti mielestäni aika paljon erästä toista suosikkihuvipuistoamme Phantasialandia. Hotellilta saatava alueen kartta voi olla hyvä pitää mukana seikkailun aikana eksymisen välttämiseksi.

PortAventura15

PortAventura4

DSC05841

DSC05837

DSC05759

DSC05753

Oli aikamoinen yllätys, ettei puistossa osattu yleisesti englantia. Tästä huolimatta palvelu pelasi ja saimme asiamme hoidettua – älä siis pelkää ottaa elekieltä avuksi, ellet tule ymmärretyksi englanniksi. Varsinkin lämpiminä päivinä on erittäin tärkeää varustautua puistoon hyvillä kengillä, riittävällä aurinkosuojalla sekä runsaalla juotavalla! Alue on tosi laaja ja koska puistoilimme iltamyöhään asti, illalla kyllä tunsi kävelleensä. Puistossa kulkee myös puiston oma juna, jota voi käyttää maasta maahan siirryttäessä, jos haluaa lepuuttaa jalkoja sekä tutustua koko puiston alueeseen.

 

 

DSC05846

Jos perhe liikkuu esimerkiksi kahdessa ryhmässä, kannattaa sopia tarkkaan missä ja milloin tapaatte, koska puistossa on valtavasti ihmisiä laajalla alueella eikä kadonneen ihmisen löytäminen ole helppoa. Minä onnistuin kadottamaan puistoon mieheni, jonka avainkortti oli minun hallussani eli mies ei olisi päässyt takaisin hotelliin ilman tuota korttia – ei ainakaan ilman erityisjärjestelyjä. Onneksi mies kuitenkin löytyi. On siis erittäin tärkeää, että avainkortit ovat jokaisen puistoilijan käytettävissä myös puistosta poistuttaessa – ei ainoastaan sisäänpääsyn yhteydessä!

 

Taaperot ja alakouluikäiset PortAventurassa

Puisto tarjoaa tekemistä myös taaperoikäisille, vaikkakin sanoisin, että eniten siitä saavat irti kouluikäiset ja teinit. SèsamoAventura-maa on erityisesti perheen pienimmille suunnattu maa, jossa Seesamtien hahmot ovat voimakkaimmin läsnä. Pienille suunnattuja laitteita löytyy kuitenkin myös muista maista. 3-vuotiaan yksi lempilaitteista tällä alueella oli raiteita pitkin kulkenut traktori, jonka varrelta löytyi Seesamtien hahmoja maataloustöistä. Laite muistutti Linnanmäen Kotkot-junaa, mutta maisemat vain olivat erilaiset.

 

PortAventura14

PortAventura11

PortAventura13

PortAventura12

Puistosta löytyi pienimmille myös runsaasti esimerkiksi erilaisia ”Hop Lop -tyylisiä” kiipeilyalueita, jotka olivat näppäriä esimerkiksi silloin kun jouduimme odottelemaan isompia lapsia sellaisista laitteista, joihin pienin oli vielä liian pieni.

DSC05748

6-vuotiaalle puistossa oli tarjolla runsaasti mielekkäitä laitteita, joista osaan hän tarvitsi aikuisen mukaan. Kannattaakin tarkistaa laitteiden pituusrajat aina etukäteen ennen laitteeseen jonottamista, ettei tulisi jonottaneeksi turhaan – pituusrajoista pidettiin tiukasti kiinni ja näin kuinka pitkäänkin jonottaneita lapsia käännytettiin portilta, jos he yrittivät vahingossa laitteeseen, johon oma pituus ei riittänyt. Ja hyvä niin – turvallisuus ennen kaikkea! 6-vuotias tarvitsi aikuisen mukaan itseasiassa juuri sellaisiin laitteisiin, joista monet olivat minunkin mieleeni – niissä oli jo vauhtia, muttei kuitenkaan liikaa. Esimerkiksi tämä ”Taikakala” oli hauska ja vauhtia oli sen verran, että teinitkin siitä tykkäsivät. Huomasin muuten, että omat suosikkilaitteeni ovat usein sellaisia, joissa yhdistyy vesi ja juuri sopiva vauhti, joka ei kuitenkaan ylly liiankaan hurjaksi. Toinen ehdoton suosikkini oli nimittäin laite, jossa ajeltiin pyöreillä kumiveneillä ”koskessa”.

DSC05730

Reipas 3-vuotiaamme ei ole enää aikoihin käyttänyt rattaita, mutta arvelin jo etukäteen, että puistossa rattaita saatettaisiin tarvita. Uskalsin kuitenkin lähteä matkaan ilman rattaita, koska puistossa on tarjolla vuokrarattaita. Mehän matkustimme pelkillä käsimatkatavaroilla, mikä oli hyvä valinta, koska tämän ansiosta ehdimme juuri ja juuri lentokentällä odottaneeseen bussiin ilman odottamista – tästä syystä myös rattaat jäivät kotiin. Puistoilu oli sen verran rankkaa pienimmälle pojalle, että jouduimme turvautumaan vuokrarattaisiin, joissa 3-vuotias nukkuikin välillä. Vuokrarattaat saattavat loppua nopeasti pääsisäänkäynnin lähellä olevasta vuokrapisteestä, mutta onneksi toinen vuokrapiste löytyi sisemmältä puistosta emmekä jääneet ilman rattaita.

Teinit PortAventurassa

Muistelen kuulleeni, että jo 12-vuotiaat saisivat puistoilla PortAventurassa ilman vanhempia. Itse pidän kyllä 12-vuotiasta tähän vielä aika nuorena. Ehkä tilanne olisi aivan eri, jos kyseessä olisivat espanjalaiset, espanjaa puhuvat lapset, mutta me liikuimme pääasiassa joko perheenä tai sitten siten, että toinen aikuinen otti vastuulleen ”isot lapset” ja toinen ”pienet tai pienen” tilanteesta riippuen. Pieniä hetkiä vanhemmat lapset olivat kahdestaankin käydessään sellaisissa laitteissa, joihin 6-vuotias ei päässyt, kunhan tarkasti sovittiin missä ja milloin tapaamme. Pituusrajojen osalta kävi tosi kivasti, koska tyttö pääsi isoveljen kanssa kaikkiin haluamiinsa laitteisiin – ja oli lisäksi riittävän huimapäinen uskaltaakseen veljensä kanssa hurjiinkin vuoristoratoihin. Teinien mielestä PortAventura oli huippupaikka!

 

DSC05834

DSC05833

Kaikenkaikkiaan suosittelen kyllä PortAventuraa sellaisille, jotka nauttivat huvipuiston vilinästä ja monipuolisista elämyksistä!

Advertisement

4 thoughts on “Vinkkejä PortAventuraan

  1. Toivottavasti vinkeistä oli hyötyä ♥! Se unohtui mainita, että PortAventurasta löytyy myös erillinen vesipuisto, jonne on erillinen pääsymaksu, mutta koska me jätimme sen tällä kertaa väliin, osaan kertoa lähinnä vain, että sellainen on olemassa 🙂

    Tykkää

  2. Päivitysilmoitus: Näytöseläimiä - Algeria lapsiperheen silmin

  3. Päivitysilmoitus: Malagaa hevoskyydillä - Algeria lapsiperheen silmin

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s