Ystävän vuoksi vaikka maailman ympäri!

Arvatkaapa, mitä 4-vuotias toivoi tuliaiseksi Suomesta? No, tietenkin uuden Myyrä-kirjan. Myyrän autosta on kieltämättä luettu jo niin monta kertaa, että kyllä lukijakin kaipasi jo vaihtelua, vaikka Myyrästä kovin tykkäänkin.

Löysin pojalle Suomesta Myyrä parantaa hiiren -kirjan, jota on jo ehditty lukea monta kertaa. Poika kysyy usein, voinko lukea hänelle ja kiikuttaa juuri tämän kirjan luettavaksi.

 

Tarinassa myyrän hyvä ystävä hiiri on sairas, minkä vuoksi myyrä on murheen murtama. Hän päättää lähteä kysymään neuvoa viisaalta pöllöltä. Pöllö kertoo, että hiiren voi parantaa vain kasvi nimeltään Matricaria chamomilla. Myyrä ei tiedä, mistä löytäisi noin kummallisen nimisen kasvin ja päättää lähteä sitä etsimään.

 

 

 

Seikkailu vie Myyrän moneen maahan. Aika hauskasti Myyrä käy etsimässä Matricaria chamomillaa muun muassa Hollannista ja Afrikasta, joissa poika on itsekin käynyt. Myyrä kulkee seikkailun aikana mitä kummallisimmilla kulkuneuvoilla, kuten kengurutaksilla ja retkivalaalla.

 

Se matkustaa myös hain vatsassa, kamelikaravaanissa ja kuumailmapallolla, mutta ei löydä etsimäänsä kasvia.

 

Lopulta Myyrän on palattava kotiin. Kaikeksi onneksi pöllö kertoo, että Myyrän etsimää kasvia löytyy Myyrän kotimetsästä.

Tämä on ihana tarina ystävyydestä!

My 4 years old son asked me to bring a new Mole-book from Finland. We love Zdenek Miler`s Mole-books! I found for him a book, where Mole`s good friend Mouse is sick. Mole is really upset and goes to ask help from the wise owl. Owl tells that only a flower called Matricaria chamomilla can help his friend. Mole doens`t know where he could find Matricaria chamonilla and he`ll travels for example to Africa and Holland to search for it. This is so lovely story about friendship and my son loves it!

 

Advertisement

2 thoughts on “Ystävän vuoksi vaikka maailman ympäri!

  1. Meillä taas se ei yllättäen kiinnosta lapsia dvd:lta katsottuna; jotenkin tarina on ilmeisesti lasten mielestä liian ”hidas” tms. Monien muiden vanhojen lastenohjelmien kanssa on sama juttu; harmikseni meillä lapset eivät pidä esimerkiksi TaoTaosta, josta itse tykkäsin lapsena valtavasti.

    Ja eikös nämä Myyrä-dvd:t ole juuri niitä, joissa ei puhuta? Meillä lapsia tuntuu puhumattomuus elokuvissa jotenkin hämmentävän. Mutta kirjat kiinnostavat sitäkin enemmän ja Myyrä on ihana hahmo!

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s