Kotileikkejä ja Pinterest-inspiraatiota

Haaveilin Pinterestissa erilaisista leikkimökeistä tuohon meidän pihalle (kts. http://www.pinterest.com/lastensilmin/play-house/), mutta tulin siihen tulokseen, että tuo taitaa olla liian suureellinen projekti tässä vaiheessa. Olen erityisen ihastunut muumitalon mallisiin leikkimökkeihin, mutta mietin edelleenkin, mitähän algerialainen puuseppä mahtaisi miettiä, jos hänelle vietäisiin piirustukset muumileikkimökin rakentamiseen. Kun näin Suomessa käydessäni Ikeassa kivoja edullisia leikkitelttoja, päätin, että sellainen saa toimia meillä  leikkimökkinä. Olin ajatellut laittaa sen ulos tai kattoparvekkeelle, mutta lapset ovat tykänneet leikkiä sillä niin kovasti ihan tässä sisällä, että tänne sisään se taitaa jäädäkin; pysyypähän puhtaampanakin! Teltta on myös niin kevyt, että se on helppo nostaa aulasta lastenhuoneeseen ja takaisin. Yllättävän tukevakin se on, vaikka hieman pelkäsin, että meidän lasten leikeissä se saattaa kaatua ja hajota jo ensimmäisenä päivänä.

Haaveilin myös hienosta leikkikeittiöstä (kts. http://www.pinterest.com/lastensilmin/play-kitchen/), mutta päädyin lopulta tuomaan Suomesta ihan sellaisen tavallisen, muovisen keittiön, joka sekin on ajanut asiansa. Tyttö keksi sijoittaa keittiön teltan sisään, jolloin siitä tuli heti paljon mielenkiintoisempi. Suunnittelemani osittain itse askarrellut leikkiruuat (kts. jälleen Pinterest: http://www.pinterest.com/lastensilmin/felt-food/, http://www.pinterest.com/lastensilmin/wooden-food/, http://www.pinterest.com/lastensilmin/printable-toys/) vaihtuivat Ikean pehmohedelmiin ja tyhjiin ruokapakkauksiin.

Kottikärrytkin raahasin Suomesta asti. Olin ajatellut, että pienimmät pojat voisivat käyttää niitä pihatöissä, mutta niin vain nekin ovat jääneet ainakin toistaiseksi tänne sisälle.

 

Pieni puutarhuri kärräilee niissä onnellisen näköisenä erilaisia hedelmiä.

Tyttö keksi, että kun leikkiastiaan laittaa hieman saippuaa ja vettä, vatkaaminen tuntuu paljon aidommalta. Näyttää muuten ihan kananmunan vatkaamiselta!

Todellisuus ei aina vastaa haaveita, mutta pääasia on, että lapset ovat tykänneet leikkiä näillä hieman vaatimattomammillakin leluilla. Laitan kuitenkin Pinterest-vinkit tännekin jakoon – ehkäpä jollakulla minua aikaansaavammalla on niille käyttöä!

Kaikki Pinterest-tauluni löytyvät täältä: http://www.pinterest.com/lastensilmin/. Täytyy kyllä sanoa, että Pinterest on melkoinen ideoiden aarreaitta, joka saa välillä pään ihan pyörälle!

 

I love Pinterest! There are lots of nice ideas about nearly anything! I dreamed for example a nice play house for the kids in our garden (http://www.pinterest.com/lastensilmin/play-house/), a beautiful play kitchen where kids could cook (http://www.pinterest.com/lastensilmin/play-kitchen/) and play food, which I could partly prepare by myself (http://www.pinterest.com/lastensilmin/felt-food/, http://www.pinterest.com/lastensilmin/wooden-food/, http://www.pinterest.com/lastensilmin/printable-toys/). Even if the toys that I actually bought, are a little more modest, our kids love them!

You can find all my Pinterest boards from here: http://www.pinterest.com/lastensilmin/. Happy pinning and good inspiration!

 

Advertisement

4 thoughts on “Kotileikkejä ja Pinterest-inspiraatiota

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s